0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×

Dziś wyjątkowo dwa przepisy, oba dla zapracowanych i niemających czasu na siedzenie w kuchni. Te dania „robią się same”, wymagają minimalnej atencji ze strony pana / pani domu, przynosząc mu jednocześnie nieśmiertelną chwałę jako kulinarnego kitchen killera :D Do dzieła

Przepis #1: Szparagi na cieście francuskim z pomidorami koktajlowymi, pokruszoną fetą i bazylią. Ciasto ze sklepu (ja nieustająco kupuję je w lidlu) – lekko podpiekam samo w piekarniku, następnie nakładam na nie fetę, podgotowane szparagi i pomidory koktajlowe. Następnie piekarnik, piętnaście minut pieczenia i konsumpcja. Idealnie nada się do tego morawski tramin.

Przepis #2: ugotowane szparagi mieszam z miksem sałat (rzymska, roszponka, strzępiasta, etc) oraz z truskawkami. Całość należy skropić słodkim ciemnym octem balsamicznym i posypać czarnym sezamem. Zapijamy cavą czy innym prosecco. Nie pytamy gości czy smakowało, bo wiadomo, że tak. Kurtyna opada. Dziękuję.