0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×

Białe szparagi z mozzarellą

Białe szparagi z mozzarellą

Białe szparagi z mozzarellą

Białe szparagi z mozzarellą

Black Francis długo zarzekał się, że Pixies nigdy nie nagrają nowej płyty i nie wrócą na scenę. Czarny Franek nie dotrzymał słowa, w czerwcu Pixies zagrają w Warszawie. Comeback jest raczej z gatunku przygnębiających. BMI Franka w ciągu 20 lat wzrósł mniej więcej tyle ile PKB w Polsce na głowę obywatela. Singiel z nowej płyty „Indie Cindy” brzmi jak strona C singli z końcowych lat eighties. Jest źle, wołabym za karę słuchać chyba codziennie numerów Jesus Jones.

Po moich ostatnich deklaracjach powrót do białych szparagów zajął mi mniej niż niemiecki blitzkrieg, wywieszenie białej flagi było przedwczesne.

Do  przepisu potrzebujemy pęczek białych szparagów (szybko, bo sezon się kończy), cebulę, czosnek, śmietanę 12%, oliwę i mozzarellę. Szparagi gotujemy w wodzie z mlekiem z dodatkiem cukru i cytryny. Na oliwie podsmażamy cebulę z ząbkiem czosnku. Całość przekładamy do żaroodpornego naczynia, zalewamy śmietaną i posypujemy startą mozzarellą. Wstawiamy do nagrzanego na 220 stopni piekarnika. Zajadamy ze smakiem, słuchając p i e s e n e k  z „Surfer Rosy”.


https://facetzprzepisem.com/2014/05/24/biale-szparagi-z-mozzarella/